Menu Luk

ÅRETS DYREVEN 2020

Hvert år siden 1960 har Dyrenes Beskyttelse kåret tre ekstraordinære dyrevenner i kategorierne Årets Helt, Årets Brobygger og Årets Frontløber. Vinderne findes på god gammeldags afstemningsmanér. Blandt årets tre kategorivindere, udnævnes én til Årets Dyreven. Vinderen vælges af Dyrenes Beskyttelses bestyrelse og får overrakt foreningens guldmedalje for sin helt særlige indsats og kommer op på Wall of Fame i Dyrenes Beskyttelses sekretariat.

Nomineringsbegrundelse: Team Servicehunden nomineres til Årets Brobygger 2020. Team Servicehunden er en landsdækkende virksomhed med speciale i træning og udplacering af servicehunde. De har mange års erfaring som instruktører, og elsker at bygge bro mellem mennesker og dyr.

De har de sidste 6 år arbejdet professionelt med udplacering af servicehunde til børn, unge og voksne med fysiske og psykiske handicaps – bl.a. angst og autisme.

Team Servicehunden er de første i Norden, som har taget den amerikanske model om hunde bag tremmer til sig og iværksatte i efteråret 2019 et meget spændende projekt i Søby Søgaard Fængsel på Fyn, hvor indsatte passer og træner hundehvalpe, som en del af et resocialiseringsprogram.

Dette til stor glæde for både indsatte og dyr. Desuden har Team Servicehunden et rigtig godt samarbejde med både Roskilde Internat og Fyns Internat, som indtil videre har sendt 8 hunde afsted til Team Servicehunden. Derfor nomineres Team Servicehunden til Årets Brobygger 2020.

Team Servicehunden er dybt taknemmelige og meget beærede, over at blive kåret som både Årets Brobygger og Årets Dyreven 2020.