Menu Luk

TEAMET BAG 
TEAM SERVICEHUNDEN

Team Servicehunden er ledet af kompetente instruktører, der har flere års erfaring med både hunde og mennesker. Vi uddanner os løbende og følger med i udviklingen på området. Team Servicehunden påtager sig ad hoc opgaver, relationsarbejde og vi er til enhver tid omstillingsparate.

Vi er et team i rivende udvikling og vi er ikke bange for, at hente yderligere inspiration – både i Danmark og udenfor landets grænser. Team Servicehunden er de første i Norden, som har taget den amerikanske model om hunde bag tremmer til sig og vi iværksatte i efteråret 2019 et meget spændende projekt i Søby Søgaard Fængsel på Fyn.

For os er nøgleordene: livskvalitet og succes, bedste match, høj faglighed, empati og gensidig respekt for det enkelte menneske, viden og forståelse om de enkelte diagnoser, trygge rammer, omsorg, etik og moral og situationsfornemmelse.

Hos Team Servicehunden har vi vores egen uddannelse. Da vi arbejder med sårbare mennesker, er det ikke nok kun at kunne træne hunde. Vores uddannelse indeholder derfor emner og kurser som er relevante for at kunne navigere sammen med brugeren. Vi følger op på den nyeste forskning og viden, både på det humanitære og omkring hunde. Derudover skal den enkelte vise resultater med flere hunde. Og der skal laves en skriftlig opgave.

Lige nu mangler vi en instruktørelev på Sjælland. Kunne det være noget for dig? Så send os en mail på info@teamservicehunden.dk

Catja Vernal

Servicehundeinstruktør

Stifter og medejer af Team Servicehunden. 

Catja Vernal er uddannet indenfor sygeplejen og har mange års erfaring i både somatikken og psykiatrien. Hun har altid været glad for sit arbejde og især den daglige og direkte kontakt med mennesker. Catja har arbejdet på børnehjem med unge, som har haft psykiske udfordringer i livet og hun har i mange år holdt foredrag på bl.a Gymnasier, om det, at være ”mælkebøttebarn og mønsterbryder”.

Sideløbende med arbejdet i sygeplejen, har Catja haft en karriere, som professionel sangerinde med mange jobs rundt i hele landet og på TV, som kor-sangerinde for mange kollegaer og Catja er stadig meget benyttet i musikstudierne. Catja var i et par år også Dagcenterleder og den erfaring, det gav hende – og glæden ved, at kunne gøre andre mennesker glade, har Catja taget med i sit arbejde, som instruktør i Team Servicehunden. 

Hunde har altid været en meget stor del af Catjas liv og arbejdet med hunde, begyndte i 1994 med hvalpekurser, lydighedstræning, spor, ringtræning og udstilling.

I 2017 blev Catja uddannet servicehundeinstruktør og i 2019 tog Catja bl.a en uddannelse i specialsøg, med hendes egen hund ”Dina”. Hun startede Ønskehunden.dk og samme år stiftede hun sammen med René og Tibbe, Team Servicehunden. Samtidig startede Catja og Tibbe projektet ”Puppies Behind Bars” i Søby Søgaard Fængsel på Fyn. 

Catjas store interesse for andre mennesker gør, at hun fortsat ønsker at dygtiggøre sig indenfor psykologien, hvor der hele tiden sker ny udvikling. I 2021 tog Catja et modul i moduluddannelsen indenfor vejledning og vejleder og i 2022, Masterclass i personligheds forstyrrelser, modul 1+2.

Tibbe Shamigo

Servicehundeinstruktør

 Stifter og medejer af Team Servicehunden

Tibbe Shamigo er uddannet lærer på specialområdet, og har i en årrække arbejdet med børn og unge med særlige behov – både som lærer og miljøterapeut på bosteder for psykisk sårbare unge. Har i en årrække også været aflastningsfamilie for en ung mand.

Tibbe har mere end 37 års instruktør- og adfærdserfaring, med både brugs- og familiehunde. Derudover opdrætter Tibbe labrador til både konkurrence-, show- og familiehunde. Hun elsker at undersøge dyrs følelser og adfærd, og hvordan vi får en stærk og varig indlæring, baseret på hundens lyst til at lære.

Tibbe har arbejdet som klinikassistent på 2 store dyreklinikker i sammenlagt 10 år. Derudover underviser Tibbe hvalpe/familiehunde og deres mennesker hver uge – både praktisk og teoretisk.

Tibbe har uddannet service- og hjælpehunde siden 2014. Endvidere arbejder Tibbe med dyreassisterede aktiviteter til børn med særlige behov.

Relevante uddannelser og kurser:
2022: Masterclass i personlighedsforstyrrelser.
2022: Animal emotion v/Karolina Westlund
2021: Materclass i rehabilitering og dyreassisterede aktiviteter. Aalborg universitet
2021: Modul fra diplom udd: vejledning og vejleder. Roskilde professions skole
2020: Advanced animal training v/ Karolina Westlund
2019: Angst og håndtering, kæledyr v/Karolina Westlund
2019: Markprøve og spor kursus.
2019 – Opstart og udvikling af Team Servicehunden
2017: Kompetencegivende arbejdsmarkedsuddannelse: Arbejdet som familieplejer
2014- 2018 Instruktør i Servicehundeforeningen
2014 Selvstændig hundeinstruktør, opstart af Lærmedmighund.
2014-2019 Miljøterapeut vikar på forskellige bosteder for psykisk sårbare unge

Rene Taagehøj

Administration

Stifter og medejer af Team Servicehunden
og idemanden bag ”team” navnet!

Efter at være uddannet teknisk assistent og elektriker, tog musikken hurtig over og det blev til et liv, som selvstændig musikproducer, musiker/sanger i diverse bands og tekstforfatter/komponist for mange danske popkunstnere.

Et liv i musikken, har givet René mange livsvarige kunderelationer, men har også

lært ham, at succes forpligter og ikke må blive en hindring for, at tænke i ny udvikling og nye visioner. De snart 40 års erfaring, som selvstændig, har René taget med ind i Team Servicehunden, hvor han bl.a. står for økonomi, kontrakter og rapporter.

Hunde har altid haft en stor plads i Renés liv og i de sidste 5-6 år, er hundene blevet en større og større del af hverdagen. Det’ kombineret med en altid stor interesse for andre menneskers ve & vel gør, at René brænder for sit daglige arbejde på kontoret og hjertet banker for, at medarbejderne trives med masser af rum til kreativitet.

”Det, at en servicehund kan gøre en kæmpe forskel for et sårbart menneske, og man gang på gang oplever den positive respons, man får tilbage – giver bare så meget mening og bekræfter, at det vi gør i Team Servicehunden, er så rigtigt”.

Marlene Lindgaard

Elev

Marlene startede i praktik hos Team servicehunden i 2020 og har været en del af teamet siden.

Hendes store interesse ligger i prægning og træning af hvalpene så de udvikler sig til robuste servicehunde.

Marlene starter uddannelse i 2022 til servicehundeinstruktør hos TSH hvor hun bl.a. har ansvar for at miljøtræne hvalpene fra Søby Søgård fængsel i det offentlige rum.

Morten Snedker

Flexjobber

Morten er en af vores flexjobbere. Morten er nu i gang med vores uddannelse til servicehundeinstruktør.

Morten har trænet mine rottweiler i igp i siden 2006. Han er uddannet hundeinstruktør 2010 med brugshunde som speciale. I mange år har han stået bag kurser for Hjemmeværnet og andre specielklubber. Han har i 12 år haft Fyns Hundeklub med stor succes, og har lavet servicehunde for Team Servicehunden siden 2021. Ligeledes godkender Morten besøgshunde for Ældresagen på Midtfyn. Trænerkursus. Førstehjælp til militærhunde.Hundeadfærd hjv. Tegn til tale kursus. Kursus i at leve med en skizofreni – TIT Odense. Desuden har han arbejdet med børn og unge i hans fritid som både håndbold- og vandpolotræner.

Mikkel Kronborg

Elev

Mikkel har trænet hunde i 19 år, og undervist i omkring 15. I starten arbejdede han med jagthunde, men nu arbejder han mere i DcH’s lydighedsprogram. Han har en baggrund i adfærdsbiologien, og har arbejdet med en del forskellige dyr. 

Tina Giese

Elev

Tina Giese har erfaring med, verbal og nonverbal kommunikation mellem mennesker, og på tværs af relevante faggrupper. Støtte til ADL aktiviteter, autismespektrum forstyrrelser, mental retardering, angst, psykiatriske diagnoser, misbrugsproblematik og omsorgssvigt. Dette er igennem min mange års erfaring i arbejdet med mennesker, senest igennem hendes nuværende arbejde på socialpsykiatrisk botilbud.

Bevidstheden om den positive påvirkning, hunden har på mennesket, er kommet igennem 24 års erfaring med hunde og træning af hundens ejer. Udover servicehundedelen har hun selv 5 Cockerspaniels, som både er en del af familien, men også bliver brugt på jagt og prøver. Hun underviser i træning af jagthunde primær spaniels.

Christina Christiansen

Praktikant

Christina er uddannet indenfor sundhedssektoren, og har gennem 5 år arbejdet med hjemmeboende ældre mennesker. Christina har med afsæt i sit tidligere arbejde en god forståelse for mennesker med særlige behov.

Christina har erfaring som hvalpeinstruktør og lydighedstræning, hvor den god relation mellem hund og ejer er i fokus.

Christina har siden start 2022 været praktikant hos Team Servicehunde. Og forventes snarest i gang med vores uddannelse til servicehundeinstruktør

Tina Jessen

Praktikant

Louise Kjærgaard

Syerske

Samarbejdspartnere
og sponsorer